Sanat On Oy

Kommunikaatio-ohjaus

Kommunikaatio-ohjaus on puheterapian tukipalvelu. Sitä haetaan asiantuntijasuosituksen (lääkäri, puheterapeutti) mukaisesti oman kunnan sosiaalitoimesta. Kommunikaatio-ohjaus kuuluu vammaispalvelulaissa määriteltyyn sopeutumisvalmennukseen, jota myönnetään harkinnanvaraisesti lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on vaikeuksia joko puheen tuottamisessa tai ymmärtämisessä.

Kommunikaatio-ohjauksen tavoitteet laaditaan aina yhdessä asiakkaan, hänen lähipiirinsä ja kuntouttavan puheterapeutin ja/tai kuntoutuksesta vastaavan yksikön kanssa. Sanat On Oy:ssä kommunikaatio-ohjaaja tekee tiivistä yhteistyötä koko ohjausprosessin ajan asiakkaan kuntoutukseen osallistuvien ammattilaisten kanssa.

Kommunikaatio-ohjaus sisältää esim. viittomaopetusta, kommunikointikansion tai -sovelluksen käytön opetusta, toimintataulujen, PECS-menetelmän tai muiden kuntoutuksessa käyttöön valikoitujen menetelmien käytön opetusta. Kommunikaatio-ohjauksessa voidaan myös kokeilla ja harjoitella puhevammaisten tulkin käyttöä, kun tavoitteena on, että asiakas siirtyy tulkkauspalvelun käyttäjäksi. Kommunikaatio-ohjaaja opettaa, ohjaa ja mallittaa asiakkaalle valitun kommunikointimenetelmän käyttöä arkitilanteissa asiakkaan lähi-ihmisille. Kommunikaatio-ohjaukseen osallistuvat päätöksen saaneen henkilön lähipiiriin kuuluvat ihmiset kotona, päivähoidossa, koulussa tai asumispalveluyksikössä.

 

Emme ota tällä hetkellä vastaan uusia asiakkaita. Tarvittaessa olethan yhteydessä 044 513 3188 / Katja Sohlström.