Tarja Kinnunen

Vastaava puheterapeutti, FM
Työnohjaaja
040 573 9605
tarja.kinnunen@sanaton.fi

Tarja on Sanat On Oy:n omistaja ja yrittäjä. Hän vastaa puheterapian paikkatilanteen hallinnasta ja sopimusasioista, toimii puheterapeuttina ja työnohjaajana. Tarja työskentelee lasten ja aikuisten kuntoutuksen parissa.

 

Tarja nauttii työstään

Työtä puheterapeuttina on takana jo yli kaksi vuosikymmentä. Hän on opiskellut Oulun yliopistossa, josta valmistunut viime vuosituhannella. Vuodesta 2001 alkaen Tarja on toiminut yrittäjänä ja Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen parissa v. 2002 alkaen. Urallaan hän on tehnyt monipuolisesti arviointi, ohjaus ja kuntoutustyötä. Kokemusta on kertynyt laajalti erilaisista häiriöryhmistä ja syömisen kuntoutuksesta.

Tarja on aina valmis oppimaan ja opiskelemaan uutta. Täydennyskoulutuksia hänellä on epäselvän puheen ja suun motoriikan kuntoutuksesta (PROMPT, OPT level 1 ja 2), syömispulmien kuntoutuksesta (SOS Approach to feeding, Feeding Therapy: a sensory motor approach), voimauttavasta vuorovaikutuksesta, kommunikoinnin ydintaitojen ja kielellisten taitojen kuntoutuksesta sekä AAC-menetelmistä. Aikuisten kuntoutuksessa tärkeänä menetelmänä ja viitekehyksenä SCA™(Supported Conversation for Adults with Aphasia). Tarjan työkalupakista löytyy myös neuropsykiatrisen valmentajan pätevyys.

Työarjen vastapainona Tarja tykkää vapaa-ajallaan hitailla ja hyggeillä. Hän saa virtaa luonnosta, liikkuu pitkin metsäpolkuja ja puuhastelee pihamaalla yhdessä perheen ja koiran kanssa. Tarja tykkää myös käydä teatterissa, nauttii livemusiikista ja lukee dekkareita.